Najnovšie

Novinky

Foto

Member of the Month April 2018

Členkou mesiaca sa pre mesiac apríl v CrossFit Trnava stala Peťa.

S Peťou sme spravili krátky rozhovor o jej doterajšom pôsobení v CrossFit Trnava s ktorým sa chceme s vami podeliť.

Povedz nám niečo o sebe.

Volám sa Peťa, som učiteľka a milujem dobrú kávu a sushi. Už 4 mesiace chodím na CrossFit, na ktorý sa mi podarilo nahovoriť aj pár kamošov a kolegýň.

Venovala si sa nejakej aktivite predtým ako si začala cvičiť u nás?

Keď som mala 5 rokov začala som chodiť na plávanie. Ako 6-ročná som začala hrať tenis, ktorému som sa venovala 10 rokov. Predtým ako som začala s CrossFitom som niekoľko rokov cvičila len sporadicky a nevenovala som sa žiadnemu športu napriek tomu, že pohyb mám veľmi rada.

Prečo si sa rozhodla začať s CrossFit-om a prečo v CrossFit Trnava?

CrossFit sledujem posledné 4 roky. Na YouTube som narazila na video o Annie Thorisdottir a úplne ma fascinovalo, čo dokáže a odvtedy som sa začala o CrossFit zaujímať. Vždy som chcela CrossFit vyskúšať a tak som si kúpila Kettlebell a podľa videí som sa skúšala robiť drepy a dokonca aj angličáky.
V Trnave som nenašla gym, ktorý by mi vyhoval. V decembri som na Instagrame úplnou náhodou videla, že v Trnave sa otvára prvý CrossFit Affiliate. Nabrala som odvahu, povedala som o tom pár svojim kamarátom a prihlásili sme sa na Elemtns kurz a už sme neodišli.

Aký bol doposiaľ tvoj najvýznamnejší CrossFit moment?

Najprv som chcela skúsiť Box Jump a to sa mi podarilo už počas Elements kurzu. Pred pár dňami sa mi prvý krát podarilo vyšplhať na lane. A milo ma prekvapilo keď som po niekoľko-týždňovom skúšaní dvojskokov zraru dala 10 za sebou a na druhý pokus 25. Bol to super pocit a veľký progres!

Zmenilo sa niečo v tvojom živote odkedy si našim členom?

Nikdy som si nemyslela, že o 6:30 ráno budem robiť stojky a zdvíhať činky alebo robiť angličáky. Odkedy chodím do CrossFit Trnava mám viac energie, cítim sa silnejšia a každým tréningom sa snažím aspoň trošku zlepšiť v gymnastike, zdvihnúť viac kilov alebo zrýchliť v kondičnom tréningu. Mám nových kamošov, s ktorými si všímame aký progres robíme, vzájomne sa podporujeme a niekedy podpichujeme, čo vedie k lepším výkonom.
Šokovalo ma (v dobrom), že v nejakom gyme je naozaj možné, aby sa ľudia neobkukávali, neposudzovali, ale podporovali sa navzájom a spolu sa tešili z úspechov.

Na záver, chcela by si niečo odkázať ľudom, ktorí váhajú, či začať alebo nezačať s CrossFit-om?

Viem, že to zneje neuveriteľne, ale CrossFit je naozaj pre každého. Keď si vygoogliš videá CrossFiterov, ktorí dokážu veci, o ktorých sa ti ani nesníva a vyzerajú dokonalo, pomyslíš si, že crossit nie je pre teba. Nedaj sa odradiť! Ja som si niekoľko krát pozrela WOD na daný deň a samej seba som sa pýtala: „Čo tam ja dnes budem robiť?“ Tréner Maroš ma vždy uistil, že má pripravené verzie pre všetkých. Nie je sa čoho báť, tréner ťa každým cvikom prevedie. Naozaj ma fascinuje akí rôznorodí ľudia chodia do nášho gymu a ako sa im darí napredovať.
Ak ešte stále váhaš, zober všetku odvahu a príď medzi nás do Crossfit Trnava. Bude to rozhodnutie, ktoré nebudeš ľutovať!

“ Nikdy som si nemyslela, že o 6:30 ráno budem robiť stojky a zdvíhať činky alebo robiť angličáky. Odkedy chodím do CrossFit Trnava mám viac energie, cítim sa silnejšia a každým tréningom sa snažím aspoň trošku zlepšiť v gymnastike ”

Komentár

  • Zatiaľ prázdne

Reagovať na článok môžu iba registrovaní používatelia.