Najnovšie

Novinky

Foto

Member of the Month January 2020

Miloš je s nami od februára 2018, kedy absolvoval CrossFit Elements Course spolu so svojou Ivkou. Odvtedy ho môžete pravidelne stretávať na ranných hodinách, na ktoré prichádza a odchádza potom do práce vačšinou na bicykli, pokiaľ mu to počasie dovoľuje. Pohyb je neodmysliteľnou súčasťou Milošovho života a myslíme si, že pre niektorých z vás môže byť Miloš to správnou motiváciou, prečo sa začať hýbať, zlepšiť svoje zdravie alebo kondičku. Predstavujeme Vám člena mesiaca za január.

 
 
1. Čo povedať o sebe? 
Som asi jeden z najstarších členov CrossFit Trnava a nepochádzam z Trnavy. Po 40-tich rokoch zväčša prežitých v Liptovskom Mikuláši som kvôli práci prišiel do Trnavy. Hoci som vždy patril skôr medzi tých ťažších, športoval som, v podstate, celý život. Ocino ma naučil plávať, bicyklovať sa a ako bývalý hokejista aj základy korčuľovania. Od 1.triedy ZŠ som bol členom oddielu zjazdového lyžovania a neskôr, až do konca základnej školy som lyžoval a potom hrával hokej. Počas gymnaziálnych čias som síce prestal s výkonnostným športom, ale neprestal športovať. Z hodín telesnej výchovy som si obľúbil aj gymnastiku, (aj keď zhyby som nevedel urobiť), volejbal, atletiku (s výnimkou vytrvalostných behov:-D ), rád som chodil plávať na Liptovskú Maru...V podstate ma moc nebavil len futbal a vytrvalostné behy. A státie v radoch na vlekoch, kde mi turisti z Česka a Poľska dupali po lyžiach. Veľmi sa mi páčili vysoké hory, takže môj športový vývoj sa zvrtol na túto stranu a skialpinizmus, neskôr s horskou cyklistikou sa stali mojimi najväčšími športovými láskami. Pribudla aj vysokohorská turistika a nejaké základy horolezectva a speleoalpinizmu. Počas vysokej školy a na vojne som chodil do posilňovne a tá je dodnes časťou môjho života.
Po "nútenom" presune na dolniaky sa hory a športy v nich dostali do úzadia, ale nie kvôli strate lásky k nim. Robil som, čo sa mi tu dalo a teda hlavne cyklistiku a posilňovňu. Neskôr k tomu pribudol spinning. A potom ma Ivka nahovorila, aby sme skúsili CrossFit a našla gym, ktorý ju zaujal. A to bol ďalší "bod zlomu" v mojom športovom živote. Z niečoho, čo ma zaujímalo len okrajovo, ale kvôli nedostatku času a síl som tomu nevenoval nejakú väčšiu pozornosť, na jednu z mojich hlavných aktivít. :D 
 
2. Čo považuješ za svoj doterajší najväčší úspech v CrossFite?
Asi že aspoň občas dokážem držať krok s chlapcami, ktorí by vekom mohli byť mojimi synmi a že som sa vďaka ELEMENTS kurzu základov a veľmi dobrému trénerskému zázemiu v gyme dostal k cvikom, ktoré som v posilke nikdy necvičil. Poznal som ich, ale vedel som, že pri nich je vynikajúca technika extrémne dôležitá a keďže som v tejto oblasti bol vždy len samouk, alebo občas ten, koho sa pýtali a teda ma nemal kto upozorniť na chyby, nechcelo sa mi zbytočne riskovať zranenie a radšej som niektoré cviky vôbec necvičil. Napríklad mŕtvy ťah. Ten dnes, vďaka crossfitu a zdôrazňujem, veľmi dobrému trénerovi (dnes už trénerom:), cvičím veľmi často a rád.
 
3. Máš nejaký konkretný cieľ, ktorý by si chcel dosiahnuť? Či už v gyme alebo mimo neho?
Konkrétny cieľ: rád by som si dlho udržal aspoň akú-takú športovú výkonnosť. Rád by som sa konečne naučil poriadne robiť zhyby a zlepšil si ich počet v jednej sérii. Rád by som zas, ako za mlada, vedel robiť stojku a keby som vládal urobiť aj nejaké kľuky v stojke, bolo by to super. Takže dúfam, že snaha kamaráta fyzioterapeuta bude raz korunovaná úspechom a ruky sa mi zas začnú hýbať, ako by sa mali. Aby som mal aspoň o 1 výhovorku menej. :D:D:D
Ako som hovoril, CrossFit sa dostal medzi moje 2 momentálne najčastejšie a s radosťou vykonávané športy, takže je časťou dňa, na ktorú sa vždy teším. Vďaka tréningom cvičím cviky, ktoré som necvičil a snáď sa budem aj zlepšovať a dostanem sa na úroveň, aby som bol schopný naučiť sa aj to, čo som nikdy doteraz nerobil.
 
4. Obľúbené jedlo, film, hudba. 
Ako sa hovorí: "Dobré prase všechno spase!" to je trochu môj prípad. Snažím sa dávať si pozor na to, čo jem, ale keďže mám veľmi rád sladké a nie vždy dosť pevnú vôľu, je to všelijaké. 
Mám rád dobré filmy a dobrú hudbu, takže na žánri až tak moc nezáleží, skôr na kvalitách. Preto som bol, napríklad, veľmi, fakt veľmi sklamaný z nového Zaklínača a veľmi milo prekvapený z fanúšikovského filmu, ktorý v Poľsku spravili. Ten oveľa lepšie vystihol atmosféru kníh, ktoré milujem, hoci namal taký rozpočet a chvíľami pôsobil trochu amatérsky. Mám rád Pána prsteňov a Hobbita, severské detektívky ako Most, seriál Breaking Bad, prvú sériu True Detectives, vojnové filmy ako Olovená vesta, Čata, Apocalypse Now, alebo Bitka o Sevastopoľ, filmy ako The House That Jack Built, Sisters Brothers , The Legend of Buster Scruggs,...je toho veľa. V hudbe sú moja topka asi Pink Floyd, Yes, Marillion, ale mám rád aj organové koncerty, aj Metallicu a Iron Maiden, Dream Teather, počúvam aj niečo z jazzu, aj niečo od Eminema, páčia sa mi aj bratia Muchovci, aj Motorhead. Prevažuje asi rock, ale nie je všetko super len preto, že je to rock alebo heavy metal. Musí v tom byť niečo viac. Aspoň pre mňa.
 
5. Aký je tvoj obľúbený workout?
Asi nemám obľúbený workout: páčia sa mi dlhé, kondičné workouty, aj krátke "Kto skôr"...
 
6. Aký je tvoj najmenej obľúbený workout?
Ale nemám asi ani najmenej obľúbený workout. Len sa menej teším na tie, pri ktorých viem, čo mi budú hovoriť ramenné kĺby a som smutný, ak viem, že vo workoute je niečo, čo nedokážem zacvičiť.
 
7.Aká je tvoja najhoršia vlastnosť?
Moja najhoršia vlastnosť? Hmmm, to sa treba spýtať Ivky. :D:D:D Viem, že niekedy sa neviem ovládnuť a veľmi ľahko vybuchnem. Ale neviem si pomôcť, keď po hodinke jazdenia, patrične rozbehnutý a zadychčaný idem po ceste, alebo cyklochodníku a vidím, ako ľudské stádo, prípadne aj so svorkou psov okolo nemieni zobrať na vedomie, že tam nie sú sami, rovnako, ako dosť veľa vodičov, ktorí cyklistov považujú za osobnú urážku, stačí veľmi málo a adrenalín strieka všade naokolo. Reagujem na to, čo sa mi dostáva. Takže už sa mi niekoľko krát stalo, že v momente, keď som už otváral ústa, sa mi dotyčný, alebo dotyčná ospravedlnili a ako mávnutím čarovného prútika bol hnev preč, usmiali sme sa na seba a ja som pokračoval s dobrým pocitom ďalej. 
 
8. Keď sa povie CrossFit Trnava, čo ti prvé napadne?  
Crossfit Trnava sa mi spája so skromnosťou šéftrénera, s veľmi dobrou odbornou úrovňou aj dobrým vystupovaním a prístupom k cvičencom u všetkých trénerov, s profesionálnym audio-video - sociálnosieťovým zázemím a rovnako s absenciou takého "hujerského" prístupu, skôr s priateľskou atmosférou, ktorá je minimálne v našej rannej skupine a ktorá láka na tréningy. Ďakujem vám všetkým za dobrú prácu. Dúfam, že sa nepokazíte a že ma to k vám bude  ťahať ešte dlhú dobu. Ďakujem.   

“ CrossFit sa dostal medzi moje 2 momentálne najčastejšie a s radosťou vykonávané športy, takže je časťou dňa, na ktorú sa vždy teším ”

Komentár

  • Zatiaľ prázdne

Reagovať na článok môžu iba registrovaní používatelia.