Najnovšie

Novinky

Foto

Novinky: Member of the Month November 2019

Maroš je jeden z mála našich členov, ktorí s nami absolvovali všetky CrossFit Games Open od otvorenia CrossFit Trnava. Ak sa spomenie súťaž, tak si môžete byť na 100% istý, že Maroš na nej nebude chýbať. Je dôkazom toho, že vek je naozaj iba číslo a nie raz je pre nás mladších motiváciou a vzorom. Predstavujeme vám člena mesiaca za november. 

 

Maroš, povedz nám niečo o sebe.

Niečo o sebe, deti odrástli, sú takmer samostatné a bolo si treba zorganizovať voľný čas tak, aby to dávalo zmysel. Vždy som inklinoval k športu, turistike, ale cítil som, že to chce niečo intenzívnejšie, čo by bolo na človeku aj vidieť. Keď ma futbal 3x do týždňa posúval do nelichotivých váhových kategórií, musel som spraviť nejakú zmenu. Manželka chodila na skupinové kruhové tréningy a nahovorila ma, aby som to skúsil, čo sa písalo presne 30.12.2013. Na ten deň už nikdy nezabudnem, pretože keď sa o dva dni dostavila svalovica, museli ma ráno obliecť a aj nakŕmiť. :-D

 

Ako ovplyvnil alebo ovplyvňuje Tvoj život CrossFit?

Cvičenie ako také je fajn, no CrossFit ho posúva vyššie a letná turistika po "zimnej" príprave je neuveriteľná. Tie pohľady upachtených ľudí v horách, keď si dávaš okruh druhýkrát a oni majú "deja-vu" je k nezaplateniu. :-D To ťa proste musí baviť. Samozrejme musíš upraviť stravu na znesiteľné množstvá, kvalitu a zloženie.

 

Čo považuješ za svoj doterajší najväčší úspech v CrossFit-e?

Asi to, že som ho vôbec objavil. Jeho všestrannosť je doslova geniálna. Súťaživosť ho posúva o level vyššie. Cvičenie v skupine ma motivuje k výkonom, ktoré by som v klasickej posilke ako jednotlivec nikdy nedal. Áno, absolvoval som aj zopár súťaží v kategórii "masters", ale nijaké prevratné umiestnenia som nezískal. Predsa len, v mojom prípade tá všestrannosť, ako všetci viete, nie je bohvieaká.

 

Máš nejaký konkretný cieľ, ktorý by si chcel dosiahnuť? Či už v gyme alebo mimo neho?

Keď vidím ako napredujú "nováčikovia" v cvikoch, ktoré som odsunul do budúceho života, tak som nútený prehodnocovať svoje postoje k nim. Samozrejme, cvičiť tak, aby to nemalo na zdravie negatívny vplyv. Momentálne mám prácu, ktorá si vyžaduje byť FIT práve týmto CrossFit smerom.

 

Aké je tvoje obľúbené jedlo, film, hudba?

Bryndzové halušky so syrom, vytopenou slaninkou a kyslá smotana navrch.

Filmy typu, že ťa donútia rozmýšľať o obsahu aj po ich skončení. Koncerty hereckých legiend napr. "Bačkorový seznam aneb až si pro nás přijde", Iron Maiden, Metallica, Accept, hlavne kapely, ktoré dokážu produkovať kvalitnú hudbu niekoľko desaťročí. Takých je naozaj málo.

 

Aký je tvoj obľúbený workout?

No predsa taký, kde sa kombinujú moje obľúbené cviky. Burpees, Box Jump, C&J, Wallbal, Double Unders, Thrusters a už aj hrazda. V skratke 12.1 a 14.5. 

 

Aký je tvoj najmenej obľúbený workout?

Nemyslím že mám neobľúbený workout. Veď na svojich nedostatkoch treba najviac pracovať, takže ako som vyššie spomínal, cviky čo mi nejdú, sú mojimi cieľmi a motiváciou.

 

Aká je tvoja najhoršia vlastnosť?

Sebakritika nie je mojou prednosťou, na toto by najlepšie vedela odpovedať najlepšia "kuchárka" Dia, moja manželka...

 

Keď sa povie CrossFit Trnava, čo ti prvé napadne?  

Neuveriteľná komunita ľudí. CrossFit ako taký je výborná myšlienka na socializáciu. Hlavne mladých ľudí, keď vidím ako niekoľkokrát v týždni si prídu spolu zacvičiť, mnohokrát až sa zdemolovať, mňa osobne to utvrdzuje v presvedčení, že "mládež" už pochopila a nabrala kurz týmto mimokrčmovým smerom v trávení voľného času. Tým nechcem odrádzať tých skôr narodených! Odporúčam, ja som omladol tak ooooooo hmm keď nie viac. :-)

 

Chcel by si s nami ešte niečo zdielať alebo odkázať niečo novým CrossFiterom?

Všetko podstatné som povedal v otázkach vyššie, ale chcel by som niečo tým terajším, tým čo sa už odvážili začať.

  • Hlavne dievčence, nebojte sa niečo aj priložiť na činku. A prosím vás už opustite tie mýty o svalnatej postave čo vám potom hrozí. To by ste museli inak sypať. :-)
  • Som zadýchaný/á nevládzem. Naučte sa pracovať v zadýchanosti, docielite intenzitu a uvidíte tie zmeny. Veď workouty sú len na pár minút. Naučte sa vystupovať z komfortnej zóny, je to naozaj len na chvíľu, ale benefit z toho je ďaleko dlhší.
  • Cvič naplno, nikdy nevieš pre koho si motiváciou.

“ Cvič naplno, nikdy nevieš pre koho si motiváciou ”

Komentár

  • Zatiaľ prázdne

Reagovať na článok môžu iba registrovaní používatelia.